06 - 456 085 75 |
sander@agressietrainingzorg.nl
06 - 456 085 75 |
sander@agressietrainingzorg.nl
Follow-up Agressietraining
Het follow-up programma is gericht op het versterken en borgen van de eerder geleerde vaardigheden.
Follow-up
Na het volgen van een agressietraining is het belangrijk om de getrainde vaardigheden verder te versterken en te borgen.
Ons follow-up programma biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden op te frissen en te verdiepen. Door praktijkgerichte reflectie, persoonlijke feedback en casuïstiek bespreking en oefenen, zorgen we ervoor dat de deelnemers de geleerde vaardigheden en technieken blijven toepassen in hun dagelijkse praktijk.
Wij sluiten aan bij de praktijk, specifieke leerdoelen en leerbehoeften van de deelnemers.
Doelstelling
Het follow-up programma is gericht op het versterken en borgen van de eerder geleerde vaardigheden. Deelnemers worden begeleid in het verder ontwikkelen van hun vaardigheden en technieken door middel van reflectie, casuïstiek en praktische oefeningen. Het doel is om zorgmedewerkers te helpen de vaardigheden nog verder te verfijnen en deze met vertrouwen toe te passen in de praktijk, zodat een duurzame verandering wordt gerealiseerd en de veiligheid binnen de werkomgeving gewaarborgd blijft.
Inhoud Training
Het follow-up programma bestaat uit drie onderdelen die zorgmedewerkers helpen om hun vaardigheden verder te verfijnen en in de praktijk te borgen:
- Praktijkgerichte casestudy: Deelnemers maken een praktijkgericht verslag op basis van zelfgekozen casuïstiek van de werkvloer, waarin ze beschrijven hoe ze de geleerde vaardigheden en technieken hebben toegepast. Ze ontvangen persoonlijke feedback.
- Video-oefensessies: In kleine groepen oefenen deelnemers de vaardigheden en sturen een video van hun sessies in, die vervolgens besproken wordt in een digitale 1-op-2 meeting.
- Dagdeel training: Tijdens de praktijkdag worden de geleerde vaardigheden verder geoefend aan de hand van casuïstiek die door de deelnemers zelf wordt ingebracht. Onder begeleiding van een trainingsacteur worden alle stappen van de checklist opnieuw doorlopen. De focus ligt op het verder ontwikkelen en verfijnen van de vaardigheden en het zelfverzekerd omgaan met agressie.
Doelgroep
Het follow-up programma is speciaal ontwikkeld voor zorgmedewerkers die al eerder de agressietraining hebben gevolgd en hun vaardigheden willen versterken en borgen in de praktijk.
Dit geldt voor zorgmedewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en andere zorginstellingen waar medewerkers met agressie te maken kunnen krijgen of een uitdaging vormt.
Het aanbod richt zich op zorgprofessionals die hun vaardigheden en technieken verder willen ontwikkelen en verfijnen en met vertrouwen willen handelen in elke situatie.
Resultaten
Na het volgen van het follow-up programma zijn de geleerde vaardigheden en technieken niet alleen beter geïntegreerd in de dagelijkse praktijk, maar ook effectief geborgd door het doorlopen van de verschillende onderdelen van de follow-up.
Dit zorgt ervoor dat deze vaardigheden een vast onderdeel van de skillset van medewerkers worden, wat de zorgkwaliteit en veiligheid op de werkvloer versterkt.
Dit leidt tot minder agressie-incidenten, een versterkt vertrouwen binnen het team en een blijvend veilige werkomgeving, doordat medewerkers zich zekerder en bekwamer voelen in hun werk.
Praktische Informatie
Duur: Een agressietraining met trainingsacteur duurt 1 dagdeel. Een fysieke weerbaarheidstraining duurt een half dagdeel.
Locatie: Incompany of op locatie in overleg. Voor fysieke weerbaarheidstrainingen bieden wij, indien gewenst, een speciale locatie aan in ’s-Hertogenbosch.
Kosten: Onze trainingen zijn maatwerk en worden afgestemd op uw specifieke wensen en leerdoelen. Neem contact op voor een vrijblijvend voorstel op maat.
Laten we kennismaken.
Wilt u meer weten over onze agressietrainingen en de voordelen voor uw team? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Samen bespreken we de beste aanpak om de veiligheid en de handelingsbekwaamheid binnen uw zorgomgeving te versterken.